tiistai 28. huhtikuuta 2020

Runner´s High Virtual Race Mile

Maanantai
ap: 6 km
ip: 8 km

Tiistai
ip: 10 km + 4x100m

Keskiviikko
ip: 5 km + Maili 4:10 + 2 km hölkkä + 4x1km (3.35-3.25/km) pal.1 + 2 km

Torstai
ip: 15 km

Perjantai
ap: 8 km
ip: 10 km

Lauantai
ip: 1km + 15 km reipas 3.51/km + 3 km

Sunnuntai
ip: 32 km

Viikko: 125 km

Kevään virtuaalinen kisakausi sai nopeasti jatkoa. Viimeinen "laji" Runner´s High:n kisassa oli maili. Valmentaja Ukonmaanaho päätti hoitaa kisan alta nopeasti, joten lauantain vitosen ennätysjuoksun jälkeen juoksin vain palauttavaa lenkkiä. Keskiviikkona työpäivän päätteeksi lähdin sitten suorittamaan viimeistä rastia. Olin etukäteen suunnitellut reitin kodin läheltä, koska tuulensuunta oli tällä kertaa myötäinen Vennivaaran päältä alaspäin. Toinen vaihtoehto olisi ollut Ounasvaara, mutta siellä olisi joutunut juoksemaan vastatuuleen. Odotukset eivät olleet kovin kummoiset. Päällimäisenä ajatuksena oli vain saada pakollinen suoritus tehtyä. Edellinen 1500 metrin suoritus oli omien polttareiden yhteydessä juostu pyristely Nuijamiesten riveissä SM-viesteistä 2015.

Vedin hyvät kisaverkat alle ja ajelin Vennivaaran päälle. Vaaran huipulla oli hieman jäätä tiellä, mutta onneksi asfaltilla oli sopivasti juoksijanlevyinen sula ura. Lähdin melko reippaasti liikkeelle ja katsoin parin sadan metrin jälkeen kelloa. Kello näytti kevyttä 2:20/km, joten hieman alkoi ajatuksissa pelottamaan loppumatka. Alamäki tasoittui hetkeksi jossain puolen kilometrin jälkeen, jolloin keräsin hieman happoa jalkoihin. Lyhyen tasaisen pätkän jälkeen tie taas jyrkkeni ja pääsin vauhtiin. Tonni napsahti jossain 2:32 ajassa, mikä yllätti. Juoksu ei missään nimessä ollut tasapainoista. Jalat eivät olleet kovinkaan hapoilla vielä, mutta minulla oli ongelmia pysyä alamäessä tarpeeksi kovassa rytmissä. Loppusuoran auetessa yritin vielä kiristellä vauhtia, mutta eipä se näyttänyt datan mukaan paljoa vaikuttaneen. Oman kellon kierros pysähtyi ajassa 4:15, mutta tiesin siitä lähtevän useita sekunteja pois. Otin nimittäin varman päälle ja juoksin useita kymmeniä metrejä ylimatkaa, jottei käy ikävästi ja matka jäisi liian lyhyeksi. "Maalissa" aika nauratti, koska olihan se järjettömän kova omaan tasooni nähden. 1500 metrillä ennätykseni on 4:03, joten se rikkoontui väliaikana melkein kymmenellä sekunnilla. Reitillä oli laskua yli 60 metriä, mikä on aikalailla maksimi mailin mitalle. Jyrkemmässä alamäessä ei pysty juoksemaan ainakaan minun tekniikalla sujuvasti. Jos kokeilisin toisen kerran samaa, lähtisin paljon kovempaa. Happojen kanssa ei tullut suurta ongelmaa, enemmänkin rytmin pitäminen neljä minuuttia osoittautui ongelmaksi. Lihaksisto oli melko hakattu seuraavana päivänä, mutta tämäkin hauska kokeilu saattoi tehdä ylivauhtisena rykäisynä hyvää  hidastuneille jaloilleni. Mailin päälle juoksin vielä muutaman tonnin kevyellä tunteella.

Pari päivää meni palautellessa ja varsinkin takareidet ottivat osumaa. Molemmat takareidet joutuivat ilmeisesti koville, koska ne olivat kosketusarkoja useamman päivän. Lauantaina uskaltauduin kuitenkin taas reippaamalle lenkille. Reipas 15 km kulki mukavan rennosti n. 3.50/km vauhtia. Sunnuntaina kävin vielä 32 kilsaa kevyttä.

Kevään virtuaalinen kisakausi jatkuu ensi sunnuntaina. Osallistun Wings for Life- hyväntekeväisyysjuoksuun applikaatiojuoksuna. Tarkoituksena on juosta hieman normaalia pidempi lenkki. Haastattelu juoksuun liittyen löytyy täältä: https://www.redbull.com/fi-fi/ossi-peltoniemi-wings-for-life-world-run

Käykäähän liittymässä tiimiini ja juoskaa sunnuntaina hyvän asian puolesta!

   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti