tiistai 23. toukokuuta 2017

Terwamaraton

Päätöksen osallistumisesta kympille tein noin viikkoa ennen Terwaa. Treenit olivat kokoajan menneet paremmin, joten oli melko helppo päätös osallistua ensimmäiseen kisaan 4 viikkoa maratonin jälkeen. Fiilikset eivät kuitenkaan aivan katossa olleet, koska tiesin kisasta tulevan normaalia vaikeampi. Maraton kummitteli vielä taustalla, enkä ollut täysin tyytyväinen olotilaan. Tulevien kesän kisojen kannalta startti oli tärkeä. Kova kympin kisa helpottaa tulevia harjoitusviikkoja ja kisoja.

Ajelin lauantaina Ouluun Ranualta, koska en halunnut istua 2,5h autossa ennen starttia. 1,5h on vielä ihan siedettävä matka istua ennen kilpailuja. Perillä oli jo hieman kiire, joten melko nopeasti sai lähteä lämmittelemään. Sää oli aurinkoinen, mutta ei liian kuuma. Pieni tuulenvire puhalteli reittiin nähden sivusta.

Kilpailuun lähdettäessä minulla oli melko selkeä taktiikka. Ekalla kilometrillä tarkkailin porukan takana ja aloin hakemaan sopivaa selkää. Eka kilsa napsahti 3.18 ja löysin itseni 4-5 hengen porukasta kärkikolmikon takana. Hetken mietin kolmantena juoksevan Kari Poutiaisen kiinni juoksemista, mutta maltoin mieleni. Kilpailu eteni porukassa juosten melko pitkään, eikä ryhmässä tapahtunut suuria muutoksia. Olin aika paljon kärjessä, koska vauhti oli melko leppoista. En kuitenkaan ihan kävelyksi halunnut laittaa, joten vedin porukkaa rennosti kuulostellen. Patosillan lähestyessä (8km) huomasin väliajan olevan jo suhteellisen hidas (3.32/km), joten päätin alkaa kiristämään vauhtia. Tässä vaiheessa peesissäni oli mukana Matti Uusitalo ja Tuomas Aho. 8-9 kilometriin juoksin 3.14 ja Matti alkoi jäädä. Tuomas tuli vielä mukana, joten aloin miettimään mahdollista ratkaisupaikkaa. Tuomas ei näyttänyt väsymisen merkkejä, joten ratkaisu tuli loppukirissä. Tuomas teki oman ratkaisun viimeisellä sillalla ohittaen minut, joten otin tiukan peesin ja odottelin. Raatin stadionin portin lähestyessä tein ratkaisun ja vedin sisäkautta ohi. Voimia oli hyvin jäljellä, koska sain revittyä eroa Tuomakseen 3s viimeisellä satasella. Viimeinen tonni tuli 3.11 ja loppuaika oli 33.34. Sijoitus oli siis neljäs ja sijoitus putosi pykälällä viime vuoteen verrattuna. Kisan voitti Vattulainen uudella reittiennätysajalla 30.26. Oma aika oli ihan tyydyttävä siihen nähden, että matkalla ei pidetty tasaista kovaa vauhtia. Kilpailu oli erittäin piristävä, koska harvemmin tulee juosta sijoituksista mies miestä vastaan näin tasaisesti. Näin jälkeenpäin mietittynä Karin 33.01 vauhti olisi saattanut olla lähempänä tämän hetkistä kuntoani. Epävarmuudesta johtuen en uskaltanut lähteä tällä kertaa lujempaa. Seuraavassa kilpailussa lupaan jo reilumman tulosparannuksen.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti