maanantai 22. tammikuuta 2018

Kova jakso päätökseen

Maanantai
ip: 15 km

Tiistai
ap: 8 km
ip: 3 km + 7x1000m (3.19, 3.18, 3.16, 3.13, 3.11, 3.09, 3.04) pal.2 + 3 km

Keskiviikko
ip: 13 km hiihtoa

Torstai
ap: 6 km
ip: 3 km + 10 km VK 36.03 + 3 km

Perjantai
ap: 6 km
ip: 12 km + lihaskunto

Lauantai
ap: 10 km
ip: 3 km + 10x1/1`+ 5x30s + 2 km

Sunnuntai
ap: 30 km

Yhteensä: 129 km + 13 km hiihtoa

Vuoden ensimmäinen kahden viikon harjoitusjakso päättyi onnistuneesti eilen 30 km tarpomiseen auraamattomilla pyöräteillä. Kahden viikon aikana tuli juostua viisi kovavauhtista harjoitusta radalla ja yksi ulkona. Tämän viikon kovin treeni oli heti alkuviikosta juostut tonnit. Thijs huilasi puolikkaan jäljiltä, mutta onneksi sain vetoapua Vellulta, joka paikkasi hienosti lyhyemmillä pätkillään. Vedot kulkivat helpommin kuin viikko sitten, vaikka vauhdit ja määrät nousivat hieman. Oikea suunta.

Tiistain jälkeen "palauttelin" hiihtämällä ja torstaina suuntasin jälleen hallille. Jalat olivat hieman väsyneet, mutta jälleen kerran homma alkoi toimia muutaman vaikean kilometrin jälkeen. Kiihtyvä kymppi kulki 36 minuutin pintaan. Tämäkin kymppi oli helpompi kuin viikko sitten. Perjantaina palauttelin ja lauantaina oli ohjelmassa lyhyempiä vetoja. Hallilla oli lentopalloturnaus, joten yhteisharjoitus peruuntui ja juoksin treenin vasta illalla. Arvoin maton ja ulkoilman välillä aikani. Lopulta päädyin hieman yllättäen juoksemaan ulkona. Uutta lunta oli satanut, joten hieman vedot menivät sutimiseksi. VL:ssä ei ole kuitenkaan niin tarkkaa, joten ihan tyytyväinen olin harjoitukseen. Tykkään juosta nykyisin vauhtileikittelyä, koska tahdin määrää tunne eikä kello. Tuntuu vapauttavalta juosta välillä tuntemuksen mukaan, koska muuten tykkään tuijotella kelloa (liiankin) tarkasti.

Nyt alkaa tuntua siltä, että harjoittelussa pahin suvantovaihe on ohitettu. Tehojakso tuntui hyvältä ja kunto alkaa pikkuhiljaa nousta. Tänään alkaneen kevyen viikon jälkeen alkaa uusi kovempi jakso, jonka teema pysyy samana. Vauhtia on kaivettava, kevät lähestyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti