sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Ensi vuoden alustavia suunnitelmia

Maanantai
ap: 8 km
ip: 10 km

Tiistai
ip: 3 km + 10 km reipas 3.50/km + 2 km

Keskiviikko
ip: 14 km

Torstai
ip: 10 TV 4.14/km!

Perjantai
ip: 13 km

Lauantai
ap: 4 km + 10x1000m pal.90s ka. 3.21/km + 3 km

Sunnuntai
ip: 23 km

Yhteensä: 112 km

Perusharjoittelua. Määrät jäivät vielä vähäisiksi, mutta eipä sillä nyt vielä väliä. Tasainen asteittainen nosto pitää paikat kunnossa ja vireystilan hyvänä. Tehoja juoksin tiistaina ja lauantaina. Tiistaina juoksin Vellun kanssa hallissa 10 km n. 3.50/km vauhdilla rennosti. Juoksu tuntui oikein hyvältä ja helpolta. Vertailuksi torstaina ohjelmassa oli 15 km TV, jonka lopetin 10 km kohdalle. Järkyttävä lumimyrsky teki juoksemisesta todella vaikeaa ja 4.14/km keskivauhti kertoo olennaisen. Syke oli kovan VK:n tasoa ja vauhti kesän pk:ta. Lauantaina juoksin viikon kovimman harjoituksen eli 10x1000m. Mukaan liittyivät Vellu ja Thijs Feuth, joten tällä kertaa ei yksin tarvinnut puristaa. Vedimme 2-3 kierroksen vetovuoroja ja vauhti vakiintui melko nopeasti 3.20/km. Janne oli laittanut vauhdiksi 3.30-3.20, joka tuntui minulle ihan sopivalta tähän väliin. Juoksu pysyi rentona 6-7 vedon kohdille, jonka jälkeen Thijs ilmoitti kiristävänsä. Viimeiset kolme mies paineli helpon näköisesti kolmen minuutin molemmille puolille. Pidin pääni, enkä lähtenyt liikoja kiristelemään. Tässä on pitkä talvi aikaa parannella vauhteja. Oli kyllä mukava juosta pitkästä aikaa porukalla vetoja. Toivottavasti miehet pysyvät ehjinä, jotta saamme ryhmäharjoittelusta kaiken irti tänä talvena. Sunnuntaina kävin kevyen 23 km yksin. Vellun piti liittyä mukaan, mutta taisimme juosta hieman ristiin. Ens sunnuntaina uusi yritys. 

Sitten ensi kauden suunnitelmia. Tänä vuonna maraton aika parani 36s, joten vielä aika kaukana kummittelee Lake Biwa. Positiivista oli kuitenkin 2:35 alitus ja kesän/syksyn hyvä harjoituskausi. Pystyin hyppäämään maratonharjoittelijana ison askeleen eteenpäin. Uskon, että parantunut harjoittelutaso näkyy tulevilla kausilla vielä selvemmin. Ensi vuoden tavoitteena on lohkaista selkeästi isompi siivu ennätyksestä pois.

Ensi vuonna en aio juosta keväällä maratonia. Päätimme valmentajan kanssa keskittyä keväällä puolikkaalle ja mahdollisesti kympille. Monena vuonna on tullut todettua, että maratonin juokseminen keskeltä talvea on haasteellista ilman leiritystä. Ensi vuonna keskityn siis keväällä vauhdin hakemiseen, jonka jälkeen aloitan maratonharjoittelun kohti syksyn maratoneja. Kesän suhteen odotukset eivät ole keuhkojen takia kummoiset, mutta toivottavasti se sujuisi paremmin kuin tänä vuonna. Ensimmäinen suurempi koitos on siis vasta huhtikuussa juostava SM-maantiejuoksu. Lisäksi suunnitelmissa on juosta toukokuun 19. Göteborgsvarvetin puolikas tai Lontoossa Highgate Harriersin Night of the PBs 10 000m. Toukokuun jälkeen kuulostellaan keuhkoja ja aloitetaan harjoittelu kohti syksyn maratoneja. Välissä juoksen tietysti pienempiä kisoja.

Ensi vuoden selkeä pääpaino on siis syksyssä. Suunnitelmissa on juosta syyskuussa Berliinin maraton ja marraskuussa ehkä New York. Berliinin paikka on jo varmistunut, mutta New Yorkin ilmoittautuminen aukeaa vasta tammikuun puolessa välissä. Aikaraja New Yorkiin on 2:53, joten sen puolesta ei tule ongelmia. Näistä kahdesta Berliini on selkeästi ykköstavoite, koska NY:n reitti ei ole huippunopea. Maratoneilla on seitsemän viikkoa väliä, joten molemmissa juokseminen on ihan mahdollista. New Yorkin juoksisin enemmänkin kokemuksena kuin ennätysyrityksenä. Täysillä siellä joka tapauksessa juostaan, jos sinne lähden!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti