maanantai 21. elokuuta 2017

Kohti kisoja

Maanantai
Lepo

Tiistai
ap: 8 km
ip: 12 km

Keskiviikko
ip: 3 km + 8 km reipas 3.42/km + 3 km

Torstai
ip: 14 km


Perjantai
ap: 6 km
ip: 10 km

Lauantai
ap: 3 km + 8x1000m ka. 3.15 pal.2`+ 3 km
ip: 6 km

Sunnuntai
ip: 21 km

Yhteensä: 106 km

Viikon aloitti perinteinen lepopäivä, joka on kuulunut pari vuotta ohjelmaan tällä paikalla. Muutenkin olen tykästynyt tähän 2/1 jakoon, jossa kaksi viikkoa on kovempaa harjoittelua ja yksi kevyempää. Lepopäivä tulee yleensä oikeaan aikaan, koska kevyellä viikolla maanantaisin ei yleensä edes ajattele lenkille lähtöä. Jos ajattelee, ruuvia on varaa kiristää.

Tiistaina hölkkäilin pari kevyttä lenkkiä ja kulku oli suhteellisen nuhjuista. Keskiviikkona oli vain reipas 8 km, joka kulki yllättävän hyvin. Vellun kanssa rallateltu reipas oli helppo ja mukava juosta. Kerrankin kasin pätkän jälkeen oli sellainen olo, että verkat oli tehty ja nyt alkaisi itse treeni. Torstaina ja perjantaina juoksin lyhyitä kevyitä lenkkejä, kulku kohtuullista. Perjantaina sain myös muutamat uudet parit Skechersejä Jussilta, joten matka jatkuu taas pehmeämmin. Pari vuotta olen kuluttanut GoRun vitosia ja tyytyväinen olen ollut. Vieläkö sais maratonkengäksi siron 46:n GoMeb Razorista niin kaikki olisi hyvin kenkäpuolella. Martin Fiz veteli Lontoossa kyseisellä kengällä, jonka jälkeen ollaan Jussin kanssa yritetty metsästää sitä Suomeen. Tai no kenkää on kyllä saatavilla, mutta minun kokoa (46) on aina vähän vaikeampaa saada.

Lauantaina oli sitten vuorossa viikon kovin harjoitus. Pyöräily kentälle ja tonneja lappomaan. Seuraksi sain taas Vellun, joka on huimassa nousukunnossa. Työnjako oli selkeä. Vellu veti 400m ja minä 600m. Lähdimme 3.18/km ja lopetimme 3.06/km. Vellu raastoi oikein kunnolla peesissä, mutta sai juostua kohtalaisella etäisyydellä kaikki kahdeksan vetoa. Minulla oli hieman helpompaa, mutta ei mikään lentokulku. Huomaa, että kestopuoli on kehittynyt, mutta nopeuspuoli on kärsinyt parhaista vuosista. On pidettävä huoli, että nopeus ei täysin katoa määrän keskellä. Treeniin kuitenkin olin ihan tyytyväinen. Vauhti kiihtyi edellisestä kerrasta ja juoksu oli helpompaa. Ihan hyviä merkkejä.

Tänään aloitin viimeisen rypistyksen kohti SM-maratonia. Muutaman viikon tässä vielä ehtii puristaa ennen löysäystä. Ohjelmassa on mm. ensi viikonloppuna Muurolan perinteinen Piikki (25km) ja kahden viikon päästä Levin Ruskamaratonilla 10 kilometriä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti