maanantai 14. marraskuuta 2016

Luminen Aktiacup

Maanantai
Lepo

Tiistai
ap: 8 km
ip: 12 km + 5x100m

Keskiviikko
ap: 8 km
ip: 2 km + 3 km 3.35/km pal.5 + 3x1km (3.15, 3.10, 3.10) pal.2 + 4x200m + 2 km

Torstai
ap: 14 km

Perjantai
ip: 6 km + 3x100m

Lauantai
ap: 3 km
ip: 6 km + AKTIACUP VANTAA 10 km 34.27 7. + 3 km

 Sunnuntai
 ap: 16 km
                                                                         
 Viikko: 98 kmAloitin kevyen viikon perinteisesti levolla, jota seurasi kevyt tiistai kahdella lenkillä. Vasta keskiviikkona juoksin viikon ensimmäisen kovemman harjoituksen. Treeni venyi muiden kiireiden myötä melko myöhään, mutta sain juosta ihan ok treenin matolla. Eka kolmen kilsan pätkä kulki ihan rennosti, mutta tonneissa sai jo hieman tehdä töitä. Tonnit toimivat hyvinä avaavina vetoina lauantain kisaa ajatellen. Torstaina palauttelin hyppytunnilla 14 km Keminmaassa ja lepäilin illan. Perjantaina kävin vain lyhyen verkan ennen lentoa Helsinkiin.

Lauantaina oli vuorossa Aktiacup Vantaalla lumisissa tunnelmissa. Alunperin suunnitelmissani oli tulla etelään juoksemaan sulalle hyvä kisa, mutta toisin kävi. Lunta oli enemmän kuin lapissa ja fiilikset meni siihen. Suoraan sanottuna ei hirveästi kiinnostanut juosta juuri sääolosuhteiden takia. Verkkaamaan lähdettyäni kuitenkin huomasin, että kulku oli ihan hyvä. Aukkarit meni ihan ok ja jalat olivat palautuneet. Starttasin aika rivakasti ja juoksin ekan 2 km 6.36, jolloin pääporukka oli muodostunut 8 hengen kokoiseksi. Totesin vauhdin siihen keliin kuitenkin hieman liian kovaksi ja jäin juoksemaan Tomi Halmeen peesiin. Kääntöpaikalla väliajaksi huudettiin 17.00 ja päätin nostaa vauhtia. Merkittävää vauhdinkiristystä ei tainnut kuitenkaan tapahtua, koska paluumatka loivaan ylämäkeen kesti 27s pidempään kuin menomatka. Halme kuitenkin tippui hyvin nopeasti kyydistä ja juoksin loppumatkan yksin.  Juoksu meni lopulta melko vaikeaksi liukkaalla ja lumisella tiellä. Ei ollut kovin nautinnollista juosta lopun ylämäkeä maaliin. Maalissa siis ajassa 34.27 ja sijoitus 7. Juoksu oli ihan ok noihin olosuhteisiin, mutta olishan se ollu mukavampi juosta sulalla hieman parempi aika. Kisan voittaneelle Panu Jantuselle jäin 1.48.

Sunnuntai aamuna kävin Jannen ja Panun kanssa palauttelemassa 16 km jossain Pirkkolan metsissä. Jannella lensi juttu entiseen malliin. Vauhti kiihtyi juttujen mukana ja olin havaitsevani orastavaa innostuneisuutta Jannen askeleessa ja puheessa. Ensi vuoden kisoja odotellessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti