maanantai 17. lokakuuta 2016

Talvisarjajuoksu 15.10.2016

Kuva: Olavi Peura

Ylimenokausi on pidetty ja uusi harjoituskausi potkaistiin käyntiin vauhdikkaasti lauantaina Rovaniemen Talvisarjajuoksussa. Samalla juhlistin aikaisemmin viikolla olleita kolmekymppisiä juoksun merkeissä. Lähtökohdat Talvisarjajuoksun ensimmäiseen osakilpailuun olivat mielenkiintoiset. Berliinin maratonista oli kulunut 3 viikkoa, jonka aikana olen juossut todella vähän. Lyhyitä kevyitä lenkkejä ja rullauksia, enpä juuri muuta. Ainoa kovempi harjoitus oli kisaa edeltävänä tiistaina 3 x 3km 3.45-3.30/km vaudilla. Yleinen fiilis ennen kisaa oli epävarma ja pelonsekainen. Jopa valmentaja naureskeli tulevalle kisalle ja uskoi totaaliseen tukehtumiseen matkalla. Edellisen kerran olin juossut vitosen kisavauhtia joskus heinäkuussa.

Talvisarjajuoksu juostaan perinteisesti Ounasvaaran kupeessa Koskenkyläntiellä edestakaisella reitillä. Reitti on erittäin nopea ja tasainen. Osallistujamäärät ovat viime vuosina olleet hieman laskusuhdanteessa, mutta ehkä pientä piristymisen merkkiä oli ilmassa. Yritin myös omalta osaltani elvyttää hienoa tapahtumaa ilmoittamalla osan juhlavieraista mukaan kilpailuun. Tuloksista voi bongata useita tuttuja nimiä takavuosien urheilusivuilta. Yllätykseksi sain startissa mukavan huomionosoituksen, kun koko juoksijajoukko karautti ilmoille komean onnittelulaulun 30-vuotissynttäreiden kunniaksi.

Lähtökohtaisesti pidin Jania ja Vellua suurimpina ennakkosuosikkeina, koska omat fiilikset eivät olleet hyvät ennen starttia. Kilpailu sai kuitenkin uuden suunnan, koska hieman yllättäen lähtöviivalla oli myös Peiposen Johanna. Johanna lähtikin pitämään vauhtia ensimmäisellä kilometrillä tuttuun tyyliinsä. Eka kilsa napsahti 3.12 ja kärkiporukassa oli tässä vaiheessa mukana noin kymmenkunta juoksijaa. Toinen kilometri oli selkeästi hitaampi, lähellä 3.20/km. Kääntöpaikalle 2,5 km kohdalle tultaessa, Vellu juoksi kärjessä ja muut olivat siirtyneet pitkään letkaan. Kääntöpaikan jälkeen siirryin kärkeen ja nostin selkeästi vauhtia. Juoksu tuntui todella helpolta, joten ajattelin yrittää ratkaista jo varhaisessa vaiheessa. Vellu jäi samantien ja sain kiihdyttää maaliin rauhassa omaa tahtiani. Viimeinen kilsa oli  nopein 3.10 ja maaliin saavuin ajassa 16.16. Vellu juoksi toiseksi ajalla 16.32 ja Jani kolmanneksi 16.38. Samalla varmistui myös Vellun uran jatkuminen. Hävitessään Janille, Vellu olisi lyönyt lenkkarit naulaan. Kovia vetoja. Muista tuloksista mainittakoon Tepon 17 alitus (16.58) ja Johannan naisten sarjan voittoaika 17.05.

Oma juoksu oli positiivinen yllätys ja sain vihdoin rikottua vanhan ennätykseni tuolla reitillä. Vanha ennätykseni oli vuodelta 2005, joten oli jo aikakin. Seuraavan kerran minut nähdään viivalla Vantaan Aktiacupissa marraskuussa. Siihen mennessä pitäisi saada syksyn harjoittelu kunnolla käyntiin. Tulevalla viikolla saan rauhassa keskittyä harjoitteluun syysloman myötä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti