sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Syysloma

Uuden harjoituskauden ensimmäinen ns. normaali harjoitusviikko sattui sopivasti syyslomaviikolle. Viikon teemana oli harjoitteluun totuttelu. Alkuviikko meni hyvin, mutta pidemmälle viikkoa tultaessa väsy alkoi painaan. Lisärasitusta hankin kroppaan metsätöillä Ranualla mökkeillessä.

 Maanantaina oli kahden kevyen lenkin päivä, jotka kulkivat hyvin. Tiistaina oli alkuviikon kovin harjoitus 12 km VK, joka kulki rennosti 3.41/km keskivauhdilla. Keskiviikkona palauttelin vielä metsässä aamulla raivaussahan kanssa ja illalla juoksin vajaa 16 km Rovaniemellä. Kulku tässä vaiheessa viikkoa vielä ihan ok. Torstaina olikin vuorossa aamupäivästä verkat plus reipasta 4 km. Tämän jälkeen juoksin Susivoudin tekonurtsilla 20 x henkselivetoja. Aloitin hieman tottumattomuuttani liian kovaa ja puolessa välissä tuntuma oli jo väsynyt. Pyörittelin kuitenkin harjoituksen loppuun ja hölkkäilin kotiin. Illalla vielä ajelin Ylläkselle ja kävin lyhyen lenkin. Täydellisessä pimeydessä juostessa tuli mietittyä pohjoisen harjoitusolosuhteita. Katuvaloja ei osaa arvostaa ennen kuin ne puuttuu.

 Perjantaina oli taas palauttelupäivä ja juoksin kaksi kevyttä lenkkiä. Tällä kertaa siirryin tunturiin ja juoksin lenkit osittain latupohjia. Tuntuma hieman nuutunut ja hermotus vähän hukassa. Viikko alkoi painaa. Lauantaina ajelin Rovaniemelle ja valmistauduin viikon toiseen kovaan treeniin. Ohjelmassa oli 3 x 4 km, johon sain kaveriksi Vellun. Kulku tällä kertaa oli kuitenkin kaamea. Vedot tuli juostua, mutta hyvin huonolla kululla. Vetojen vauhdit olivat 3.47/km, 3.44/km ja 3.42/km. Tiistaina juoksin siis saman matkan putkessa kovempaa. Ei ole päivät samanlaisia. Pääasia kuitenkin oli, että sain juostua harjoituksen loppuun. "Onneksi" myös Vellulla oli yhtä huono päivä, joten sain vertaistukea treenissä. Viikko päättyi sunnuntaina 22 km pitkään lenkkiin. Kulku oli yllättävän hyvä ja lenkki sujui nopeasti Vellun kanssa ensi vuoden kisoja suunnitellessa. Viikkoon 133 km juoksua. Tästä se lähtee taas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti