perjantai 7. lokakuuta 2016

Lähtötilanne

Projektin päähenkilönä toimii 30-vuotias mies Rovaniemeltä. Työskentelen kokopäiväisesti historianopettajana Keminmaassa, joten autolla tulee ajettua päivittäin yli 200 km. Tämä vaikuttaa harjoitteluuni ylimääräisenä rasituksena, mutta myös hieman erikoisina harjoitteluaikoina. Oikeita aamulenkkejä en juokse yhtään, koska minulla ei kiinnosta herätä 4-5 aikaan lenkille. "Aamulenkkejä" kuitenkin juoksen työpäivän aikana hyppytunneilla. Tehokasta ja virkistävää. Pääharjoitus on aina iltaisin Rovaniemellä.

Kilpaa olen juossut koko elämäni ajan, ensimmäiset kilpailut taitavat olla yllätys yllätys Kittilän Ruskamaratonilta vuodelta 1992. Tämän jälkeen olen kilpailut joka vuosi jollain matkalla. Nuorempana päämatkani oli 800m ja sieltä olen pikkuhiljaa pidentänyt matkoja aina maratoniin saakka. Tällä hetkellä pääpaino on kympillä ja maratonilla. Ensimmäisen maratonin juoksin 2013, jolloin aikaa kului 2.44.38. Kolmessa vuodessa olen siis tiputtanut maratonaikaani n. 10 minuuttia.

2016

Tämä kausi oli onnistunut. Siirryin Janne Ukonmaanahon valmennukseen syksyllä 2015 ja onnistuin parantamaan ennätyksiäni kympillä ja maratonilla. Maantiekympin ennätys parani Terwamaratonilla aikaan 33.04 ja radalla Tukholmassa sama matka kulki 32.15,04. Valitettavasti Kalevan Kisat jäivät väliin sairastelun vuoksi. Maratonilla jatkoin tasaista kehittymistä ja edellisvuoden Rotterdamin 2.37.27 parani muutama viikko sitten Berliinissä aikaan 2.35.06. Kilpailin kesällä tarkoituksella melko vähän, koska hengitysvaikeudet tuuppaavat pilaamaan usein kisat. Esimerkiksi SM-maastot ja Jämsän 5000m olivat täydellisiä floppeja, koska hengitys ei toiminut yhtään. Painopiste onkin ollut viime vuosina kevään ja syksyn kilpailuissa. Toisaalta tämä sopii hyvin minulle, koska olen kesäkuusta elokuulle lomalla, joten pystyn harjoittelemaan laadukkaasti kohti syksyn maratoneja.

Tällä hetkellä olen viettämässä pientä ylimenokautta, mutta ensi viikolla olisi tarkoitus kiristää ruuvia ja aloittaa harjoitteleminen tosissaan. Lähtökohta viime vuoteen verrattuna on ihan hyvä, koska viime syksynä olin todella huonossa kunnossa pitkän sairastamisen jälkeen. Syksyn maantiekauden aloitan viikon päästä RDS:n talvisarjajuoksun vitosella. Luvassa on miltei totaalisen juoksemattomuuden ja maratonin jälkeisen jumin poistamista kropasta. Tulkaa juoksemaan! Nyt on päänahka halvalla tarjolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti